La llum no podrà tallar-se per impagament en les llars amb menors, dependents i discapacitats

El Consell de Ministres aprovarà el decret llei que modifica les condicions de l'abonament elèctric i suspén l'impost a la generació elèctrica

El decret llei activarà també una nova ajuda directa per l'electricitat associada a la calefacció, l’aigua calenta i la cuina.
El decret llei activarà també una nova ajuda directa per l'electricitat associada a la calefacció, l’aigua calenta i la cuina.

El subministrament elèctric no es podrà tallar per impagament en habitatges on visca un menor de 16 anys, una persona amb una discapacitat del 33% o més, o una persona en situació de dependència reconeguda, quan aquestes llars disposen d’un abonament social. Així ho estipula el reial decret llei que el govern espanyol té previst aprovar en el Consell de Ministres, que estipula que l’electricitat és un subministrament essencial i modifica els beneficis i condicions de l’anterior abonament. 

El decret llei activarà també un nou abonament de calefacció, que es concedirà com una ajuda directa a les famílies que ja tinguen l'elèctric per a ajudar-les a pagar les despeses de calefacció, l’aigua calenta i la cuina. La quantitat de la subvenció es valorarà segons el grau de vulnerabilitat del beneficiari i la temperatura de la zona de residència.

La norma també suspendrà l'impost del 7% a la generació elèctrica, que s'aplica en la factura de la llum, i pel qual el govern aspira a rebaixar la factura de la llum evitant la repercussió que d’aquest imposts feien les companyies en el càrrec que traslladaven als usuaris.

A més, redueix els esglaons per a contractar potència –que que passaran d’1,1 kilowatts (kW) a ser de 0,1 kW– i obligarà les companyies a informar els consumidors acollits a la tarifa regulada –11 milions dels 26,2 clients que hi ha Espanya– quant haurien pagat en cas d’haver contractar la tarifa alternativa de discriminació horària.

El reial decret llei també prohibeix, amb caràcter general, comercialitzar porta a porta els subministraments d'electricitat i gas a clients domèstics.

També et pot interessar

stats