Llocnou de la Corona desbanca Emperador com a municipi més menut de l’estat

El municipi menys poblat de l’Horta Sud passa de 0,04 km² a només 0,0128 km²

Comparativa entre les superfícies de Llocnou de la Corona i Emperador
Comparativa entre les superfícies de Llocnou de la Corona i Emperador / À Punt NTC

L'Institut Cartogràfic Valencià (ICV) ha aprofitat la recent revisió cartogràfica del nostre territori, que suposa el canvi de les fronteres de sis comarques valencianes, per a realitzar altres ajustos que suposaran, entre altres, que Llocnou de la Corona (Horta Sud) passe a ser, amb 0,0128 quilòmetres quadrats, el municipi més menut de tot l’estat.

Fins ara, Emperador (Horta Nord), amb 0,032 quilòmetres quadrats, havia sigut el terme municipal amb menor superfície d’Espanya. Tot i que amb aquestes modificacions cartogràfiques ha passat a tindre 0,028 km², Llocnou de la Corona, que veu reduït a la meitat el seu terme, l’ha desbancat del primer lloc del rànquing.

Comparació de Llocnou de la Corona amb la ciutat de València
Comparació de Llocnou de la Corona amb la ciutat de València / À Punt NTC

Aquestes alteracions s’expliquen per uns desajustos existents a causa d’un traçat anterior fet amb una escala molt menuda i un gran marge d’error que ara es corregeixen, segons informen fonts de l’ICV.

Tot i la seua reduïda superfície, amb 124 llocnouines i llocnouins, hi ha altres trenta-sis municipis valencians amb menys població que Llocnou de la Corona. Castell de Cabres (Baix Maestrat) es troba a la cua amb tan sols 22 habitants.

Els canvis s’aplicaran l’1 de gener, quan entre en vigor la llei d’acompanyament dels pressupostos autonòmics de 2023.

També et pot interessar

stats