Llibertat provisional per als dos policies de Linares acusats d'agressió

L’acte considera que no existeix risc de fugida que justifique l'empresonament.

Els dos policies durant l'agressió
Els dos policies durant l'agressió

La secció segona de l'Audiència Provincial de Jaén ha deixat en llibertat provisional els dos policies nacionals detinguts a Linares (Jaén) acusats d'agredir, quan estaven fora de servei, un home i la filla, de 14 anys, a la terrassa d'un bar.

Els dos policies hauran de comparéixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat de guàrdia de la localitat on fixen la residència, i cada vegada que els requerisquen. A més, se'ls prohibeix la comunicació amb la víctima i que se li acosten a menys de 200 metres.

La defensa dels dos policies va presentar un recurs d'apel·lació contra l'acte del 13 de febrer del jutjat d'instrucció número 3 de Linares pel qual s'acordava que ingressaren en presó provisional per delicte de lesions agreujades, i va sol·licitar-ne la llibertat provisional, petició a la qual s'han oposat el ministeri fiscal i l'acusació particular.

L'acte justifica la llibertat dels acusats assegurant que en aquest cas ni la gravetat dels fets imputats ni les circumstàncies personals "permeten considerar l'existència d'un risc de fugida que justifique l'adopció de la mesura de presó".

A més, considera que "tampoc no cal parlar de l'ocultació, alteració o destrucció" de les proves, ja que "existeixen multitud de registraments dels fets aportats a la causa, els testimonis ja han declarat en instrucció i la mera condició de funcionaris policials no és causa suficient per a fer presumir que els investigats influiran" en els testimonis o alteraran altres proves. 

Els dos policies estaven a la presó perquè el dia 12 de febrer, a la terrassa d’un bar de Llinares, van agredir un home i la filla, de 14 anys, mentre els gravaven diversos testimonis, que van difondre els vídeos a través de les xarxes socials.

També et pot interessar

stats