Nit d'aldarulls a Linares: 13 detinguts i 19 policies ferits

El jutjat ha decretat presó provisional per als dos agents que van agredir un home i la seua filla de 14 anys.

La Policia Nacional durant els aldarulls a Linares

Nit de disturbis a Linares, a Jaén. Desenes de persones van eixir al carrer per a protestar per l'agressió, divendres, de dos policies nacionals, que estaven fora de servei, a un home i la filla de 14 anys a la terrassa d'un bar.

Els aldarulls s'han saldat amb un total de tretze detinguts, dos d'ells menors d'edat, i dèneu policies ferits.

Fonts de la Policia Nacional preveien "una nit llarga", ja que desenes de persones, organitzades des de les xarxes socials, es van concentrar davant de la seu del jutjat número tres, on s'esperava l'arribada dels dos detinguts perquè declararen davant del jutge titular.

La tensió va augmentar quan alguns joves violents s'enfrontaren als antidisturbis, els llançaren objectes i envoltaren la comissaria de la ciutat, a pesar que el carrer es trobava tallat per tanques i custodiat pels agents.

Finalment, la jutgessa va ordenar que traslladaren els dos detinguts a la Comissaria Provincial de Jaén, per a declarar per videoconferència.

En Comú Podem demana a Marlaska que s'aplique la llei immediatament

El diputat d'En Comú Podem, Gerardo Pisarello, ha demanat al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que "s'aplique la llei immediatament" als dos agents detinguts i s'actue: "Hi ha gravacions que mostren de manera clara la violència policial", ha afirmat Pisarello.

Presó preventiva per als dos agents detinguts

El jutjat d'instrucció número 3 de Linares, en funcions de guàrdia de cap de setmana, ha decretat presó preventiva per als dos policies detinguts. Els arrestats són un subinspector i un agent de la Policia Nacional. La Direcció General de la Policia ha manifestat la "més enèrgica condemna pels fets i actituds dels dos agents".

També et pot interessar

stats