En llibertat el pederasta detingut a Llíria per agredir sexualment menors durant més de mig segle

L'Audiència de València estima el recurs d'apel·lació perquè no aprecia risc de fugida, però imposa a l'investigat una orde d'allunyament i l'obliga comparéixer dos vegades per setmana en seu judicial

El detingut per a Llíria per les agressions sexuals a menors del seu entorn
El detingut a Llíria per les agressions sexuals a menors del seu entorn / À Punt

L'Audiència de València ha concedit la llibertat provisional a l'home de 69 anys que es va entregar el maig passat a la caserna de la Guàrdia Civil de Llíria i que va confessar haver agredit sexualment diverses menors del seu entorn durant més de cinquanta anys.

Els magistrats han estimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa contra l'orde d'empresonament provisional dictada pel jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Llíria perquè no hi aprecien risc de fugida, segons han confirmat a EFE des del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, han imposat a l'investigat mesures cautelars consistents en compareixences per a signar en seu judicial dos vegades al mes i una orde d'allunyament respecte d'una de les víctimes, que encara és menor d'edat.

Encara que l'acte apel·lat és del jutjat d'instrucció 7 de Llíria, el tribunal de guàrdia quan el detingut va passar a disposició judicial, la investigació va recaure amb posterioritat en el jutjat de primera instància i instrucció número 5, que és l'encarregat de les diligències en l'actualitat.

El pederasta confés va admetre haver agredit sexualment cinc menors: la neta —amb diversitat funcional—, una germana, la cunyada, una amiga de la neta i una xiqueta de huit anys, l'única que encara és menor d'edat.

Al matí següent de la confessió, i després d'haver contactat amb les víctimes perquè interposaren la denúncia pertinent, la Guàrdia Civil el va arrestar.

També et pot interessar

stats