Llargues cues d'espera a l'aeroport d'Alacant durant la segona jornada de protestes parcials

Les aturades, d'una hora de matí i una de vesprada, han tingut lloc un seguiment del 100% de la plantilla sense serveis mínims

Aglomeracions a l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández / À Punt NTC

Les aturades parcials del personal de seguretat de l'aeroport d'Alacant, que van començar el dijous, han continuat aquest divendres amb un seguiment del 100% de la plantilla i sense serveis mínims, segons els treballadors. Això ha provocat llargues cues de passatgers a l'àrea de filtratge de viatgers, de fins a vint minuts d'espera. S'espera que les aglomeracions siguen majors durant la jornada de dissabte i de diumenge.

Aquestes aturades són d'una hora al matí (de 8:30 h a 9:30 h) i una hora a la vesprada (de 18:00 h a 19:00 h), segons va acordar per unanimitat el comité d'empresa de Sureste Seguridad a l'aeròdrom alacantí, integrat pels sindicats CCOO, UGT, CSIF i USO. Està previst que duren tota la Setmana Santa i s'allargaran fins a l'1 de setembre, la qual cosa inclouria també el període de l'alta temporada turística.

Segons el comité d'empresa, denuncien "la conflictivitat i la contínua precarietat" a les quals estan sotmesos "cada vegada que hi ha canvis d'empreses en les adjudicacions del servei de seguretat de l'aeroport". Entre altres qüestions, la plantilla de seguretat privada reivindica un compromís per escrit per a respectar tots els acords previs, el pagament del complement d'aparcament a tots els treballadors i revisió de la quantia, l'eliminació del torn de les 3:30 h de la matinada, la reducció dràstica dels torns matutins o l'aplicació de descansos addicionals en el filtre de passatgers.

També et pot interessar

stats