Els aeroports d'Alacant i València convoquen protestes parcials durant els dies de Setmana Santa

A Alacant, la plantilla de seguretat privada inicia aturades parcials per a denunciar la "precarietat" dels treballadors i a València reclamen la cobertura de les absències que es produïsquen en els llocs operatius

Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández / RAÚL URBINA

Dies d'aturades parcials als dos grans aeroports valencians. Per una banda, la plantilla de seguretat privada de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández inicia aquest dijous aturades parcials per a denunciar la "precarietat" dels treballadors que duraran tota la Setmana Santa i s'allargaran fins a l'1 de setembre, la qual cosa inclouria també el període de l'alta temporada turística.

Les pauses seran d'una hora al matí (de 8:30 h a 9:30 h) i una hora a la vesprada (de 18:00 h a 19:00 h), segons va acordar per unanimitat el comité d'empresa de Sureste Seguridad en l'aeròdrom alacantí, integrat pels sindicats CCOO, UGT, CSIF i USO. "S'iniciaran aturades parcials aquesta Setmana Santa a causa de la conflictivitat i a la contínua precarietat a les quals estem sotmesos cada vegada que hi ha canvis d'empreses en les adjudicacions del servei de seguretat de l'aeroport", ha afirmat el comité d'empresa.

Entre altres qüestions, la plantilla de seguretat privada reivindica un compromís per escrit per a respectar tots els acords previs, el pagament del complement d'aparcament a tots els treballadors i revisió de la quantia, l'eliminació del torn de les 3:30 de la matinada, la reducció dràstica dels torns matutins o l'aplicació de descansos addicionals en filtre de passatgers.

No és la primera vegada que passen a l'acció. Des de setembre del 2023 a gener del 2024, els sindicats van convocar fins a 45 jornades de protesta del personal que s’encarrega dels controls de seguretat dels viatgers i dels de les maletes.

Per la seua banda, el Comitè d'empresa de l'Aeroport de València manté les aturades de dues hores des d'aquest dijous, 28 de març, fins al dilluns 1 d'abril, tota la Setmana Santa, per a reclamar la cobertura de les absències que es produïsquen en els llocs operatius.

Les parades es desenvoluparan entre les 11 i les 13 hores els dies 28, 29, 30 i 31 de març i 1 d'abril, després que l'empresa no haja manifestat ni en la mediació sol·licitada en l'àmbit estatal ni en el Tribunal d'Arbitratge Laboral de València "voluntat o compromís que permeta" la desconvocatòria de la vaga.

També et pot interessar

stats