Del llapis a Google: la docència vista per dos generacions de mestres

Octavio i Irene ens conten aquest diumenge, Dia del Docent a Espanya, com viuen la seua professió i com han incorporat les noves tecnologies a les aules

El 27 de novembre se celebra el Dia dels Docents a Espanya / À Punt NTC

Els educadors i educadores celebren aquest diumenge el Dia del Docent a Espanya, en commemoració a la figura de sant Josep de Calassanç, defensor de l'educació pública universal. Una jornada que celebren Octavio i Irene, dos educadors de generacions diferents, però que comparteixen la mateixa passió per la seua feina.

Per a Octavio, que imparteix classe al col·legi Julio Verne de Torrent (Horta Sud) des de fa 38 anys, el millor de ser docent és aportar coses positives a l’alumnat: “És molt bonic que et donen les gràcies”, explica. En la seua època s’utilitzaven pissarres i guix, diccionaris i enciclopèdies, ja que internet encara quedava lluny.

Irene té 38 anys i és actualment la tercera millor docent d’Espanya, gràcies a la nominació dels seus alumnes. Per al procés d’ensenyament fa ús de les noves tecnologies i les tècniques més innovadores de docència. Fins i tot s'ha convertit en mestra de mestres a través de la Universitat Europea.

La diferència generacional, però, no impedeix que pensen el mateix: es dediquen a “la professió més bonica del món”.

També et pot interessar

stats