El litoral valencià tindrà aquest estiu 87 punts de platges accessibles

Es localitzen en 46 municipis costaners repartits en dotze comarques

Platja de Ponent de Benidorm
Platja de Ponent de Benidorm / Jaume R. Lloret

La Comunitat Valenciana disposa aquest estiu de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda distribuïts en un total de 46 municipis costaners en el marc del Pla de Platges Accessibles.

Concretament, per comarques i de nord a sud, en trobem huit al Baix Maestrat, nou a la Plana Alta, set a la Plana Baixa, tres al Camp de Morvedre, onze a l'Horta, nou a la Ribera Baixa, tretze a la Safor, dotze a la Marina, cinc a l'Alacantí, quatre al Baix Vinalopó i sis al Baix Segura.

Aquesta oferta és el resultat de la col·laboració entre diferents administracions i organismes. En concret, per a l'adaptació i l'equipament dels punts de platges accessibles, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destina enguany 140.292 euros, un augment de quasi el 50% amb relació a l’any passat, en què se'n van destinar 95.000.

El pla comprén diversos serveis que abasten des de l'accés a la zona de platja, a instal·lacions i mobiliari que cobrisquen les necessitats especials de les persones amb problemes d'accessibilitat.

L'equipament especialitzat compta amb arnesos, grues de mobilització i cadires de dutxa, serveis adaptats i cadires i crosses amfíbies. A més, també disposen de personal especialitzat que atén les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període de funcionament en l'horari establit en cada punt.

Per a l'atenció de grups, així com per a una informació detallada sobre un punt de platja concret, cal posar-se en contacte amb l'ajuntament corresponent.

També et pot interessar

stats