Huitanta-set punts accessibles al llarg de la costa valenciana

Els punts es distribueixen en quaranta-sis municipis del litoral i la Conselleria d’Igualtat destina aquest any més de 95.000 euros per al manteniment

carlos amor el postiguet, alacant.jpg
Imatge d'arxiu de la platja del Postiguet, a Alacant / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana disposa de huitanta-set punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda distribuïts en quaranta-sis municipis del litoral. Per al manteniment i equipament d'aquests punts, la Conselleria d'Igualtat destina aquest any més de 95.000 euros.

Aquesta oferta és fruit de la col·laboració entre administracions i organismes. En el cas de la Generalitat, les ajudes van destinades a millorar les condicions d'accessibilitat i es convoquen anualment en el marc de l'atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l'autonomia personal i de l'accessibilitat.

El total de sol·licituds en aquesta matèria ateses el 2022 ascendeix a díhuit. Es tracta d'equipaments en platges accessibles: set a la província de València, sis a Alacant i cinc a Castelló. Les intervencions per a dotar d'accessibilitat una platja consisteixen a proporcionar l'equipament necessari per a facilitar la mobilitat i permetre una clara identificació dels elements, així com adequar les infraestructures perquè siguen accessibles a totes les persones.

El pla de platges accessibles comprén serveis que abasten l'accés a la zona de platja, instal·lacions i mobiliari que cobrisquen les necessitats especials. A més, l'equipament especialitzat disposa d'arnesos, grues de mobilització i cadires de dutxa, serveis adaptats i cadires i crosses amfíbies que permeten "absoluta autonomia" a les persones amb mobilitat reduïda i els facilita l'accés a l'aigua.

Els punts de platges accessibles disposen de personal especialitzat que atén les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període de funcionament en l'horari establit en cada punt.

També et pot interessar

stats