La línia de tren Xàtiva-Alcoi tanca fins al desembre

S'oferirà un servei alternatiu que combina tren i autobús que únicament efectuarà dues parades, una a Albaida i una altra a Ontinyent.

Imatge d'arxiu d'un tren de la línia Xàtiva-Alcoi

A partir d'aquest dilluns i fins al 30 de novembre, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) farà obres de millora en alguns punts de la línia Xàtiva-Alcoi, de 63,7 quilòmetres de llargària. Així, la línia estarà tancada durant més d'un mes i s'oferirà un servei alternatiu.

El tram Xàtiva-Alcoi s'efectuarà per carretera en autobusos amb capacitat per a 60 passatgers que només efectuaran dues parades intermèdies, a Albaida i a Ontinyent, i en microbusos de 30 places que tindran parada en totes les estacions del recorregut. La inversió per a renovar la línia té un cost de 700.000 euros.

Es pot obtindré més informació sobre aquest servei combinat de tren i autobús als canals habituals de venda de Renfe i telefonant als números 912 122 022, 912 320 320 i 963 357 400. També en el web www.renfe.com.

Crítiques de les persones usuàries

Per a les associacions en defensa del transport públic, la inversió s'hauria pogut fer sense deixar la línia fora de servei. Des de fa trenta anys les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida demanen millores per a una via amb travesses dels anys seixanta, un trajecte precari i que, segons la plataforma Indignats amb Renfe, "necessita un pla de xoc".

De fet, aquesta plataforma sospita que qualsevol imprevist durant la realització de les obres podria ser utilitzat per a "tancar sine die" aquesta línia, com afirmen que ja ha ocorregut en altres punts de l'estat espanyol.

També et pot interessar

stats