Agricultura donarà ajudes als ramaders de la Vall d'Ebo i Begís per retirar la palla de l'arròs

La Conselleria d’Agricultura vol fomentar tècniques tradicionals com el fangueig o l’escampat

La maquinària durant els treballs de la sega de l'arròs a l'Albufera de València / À Punt NTC

La gestió de la palla de l'arròs cada any és un repte mediambiental. Enguany, com a novetat, els destinataris prioritaris d’aquestes ajudes de la Conselleria seran els ramaders afectats pels incendis de la Vall d’Ebo i Begís.

La sega de l’arròs al parc de l’Albufera l'han retardada enguany a causa de la calor extrema. A hores d'ara ja han collit l’arròs de la varietat bomba, però encara s’ha d’arreplegar la varietat majoritària al parc de l’Albufera, la varietat cendra.

Però, què s’ha de fer de la palla de l’arròs resultant de la sega? Enguany la Conselleria d’Agricultura vol apostar per un model estructural sostenible. Això significa que no es permetrà la crema de la palla generalitzada. Només serà possible fer aquest tipus de crema als llocs on no puga entrar la maquinària o que tinguen problemes fitosanitaris, però sempre durant dies específics.

La resta dels llauradors poden recórrer als sistemes tradicionals de picat, fangueig o escampat, evitant així la contaminació de les aigües de l’Albufera. Agricultura també finançarà l'arreplega de la palla. Es calcula que arreplegaran unes 2.500 tones d’un total de 50.000.

També et pot interessar

stats