El líder de la UGT proposa llevar les prestacions de l’atur a les persones que rebutgen ofertes de faena

Pepe Álvarez afirma que “el país ha de replantejar-se” la qüestió en unes declaracions titlades de “poc afortunades” per la secció valenciana del sindicat

Pepe Álvarez proposa retirar les prestacions a les persones desocupades que rebutgen un lloc de faena

El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha proposat aquest dijous retirar les prestacions a les persones desocupades que rebutgen un lloc de faena per al qual estan qualificades. 

“Una persona que rebutja una oferta de treball, oferint-li formació i tenint qualitats i qualificacions per a poder exercir-lo, per descomptat és una persona que si està rebent un subsidi públic, siga de desocupació o l’ingrés mínim vital, el país ha de replantejar-se si ha de continuar cobrant-lo o no”, ha concretat el líder sindicat en unes declaracions que han despertat la polèmica.

Des de la UGT del País Valencià no comparteixen el discurs. El seu secretari general, Ismael Sáez, ha afirmat que es tracta de “declaracions poc afortunades” i no accepta “en cap cas” que es puga generalitzar “la idea que les treballadores i els treballadors renuncien a una faena per a rebre, en el millor dels casos, mil euros al mes”.

El director general de Labora, Enric Nomdedéu, assegura que a casa nostra aquest mecanisme ja existeix: “si detectem que a algú li ofereixen oportunitats laborals adequades a la seua formació i a les seues necessitats i hi renuncia habitualment, ho comuniquem al SEPE”, encarregat de prendre la decisió.

Aquest procediment s'aplica quan es tracta d'ofertes dels serveis públics, que no arriben a un per cada 58 parats registrats i, a més, cal determinar si l'oferta s'ajusta realment al perfil del desocupat, per la qual cosa aquestes sancions a penes s'apliquen. 

També et pot interessar

stats