Liciten per 830.000 euros les obres de modernització del tram ferroviari entre Ontinyent i Alcoi

Tenen com a objectiu augmentar la fiabilitat de les instal·lacions i incrementar la capacitat i regularitat dels ferrocarrils.

Vista aèria de l'estació de tren d'Ontinyent
Vista aèria de l'estació de tren d'Ontinyent / À Punt Mèdia

Adif ha aprovat la licitació d'un contracte per a la redacció del projecte de renovació de la via al tram ubicat entre les estacions d'Ontinyent i Alcoi. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana.

El contracte s'ha licitat per un import de 833.435,78 euros (IVA inclòs) i abasta la renovació de via entre les estacions d'Ontinyent i Alcoi (25,5 km), situades en la línia convencional que connecta Xàtiva amb Alcoi (63,7 km). Té un termini d'execució de 12 mesos.

Aquesta licitació s'afig a la recent adjudicació d'un contracte per a redactar el projecte i executar les obres de noves instal·lacions de seguretat de tota la línia d'ample convencional Xàtiva-Alcoi, adjudicat per import de 7.076.110,1 euros (IVA inclòs), i un termini d'execució estimat de 10 mesos.

El projecte comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l'explotació ferroviària.

També et pot interessar