Laura Albelda, premi Pepe Miquel de cooperativisme

La guardonada ha destacat a l'àmbit de les cooperatives d'ensenyament en educació inclusiva

Laura Albelda i Leonor Juan guardonades a la dotzena edició dels Premis Pepe Miquel

Una part rellevant de la riquesa que generem els valencians té l'origen en les cooperatives. Ara mateix, facturen 18.000 milions d'euros i ocupen 75.000 persones. El cooperativisme és punter i està present en tots els sectors econòmics, sobretot en l'agroalimentari, en les cooperatives de treball associat i en el sector del consum. Però també tenen un paper rellevant en la vivenda, el transport, el sector elèctric i en el de crèdit.

Els números són importants, però tal com destaca el president de la Confederació, Emili Villaescusa, la filosofia també juga un paper rellevant. És una manera distinta de fer economia, que posa la persona al centre de l'activitat. La propietat és col·lectiva, la gestió és democràtica i els beneficis es reparteixen entre tots els socis.

La Confederació de Cooperatives guardona cada any les persones que han contribuït de manera més destacada a l'avanç social i econòmic d'este sector. Són els Premis Pepe Miquel, en memòria de Josep Miquel Borràs, precursor de la cooperació entre les mateixes cooperatives que, fins aleshores, estaven desconnectades. Este llaurador de l'Alcúdia va ser un dels impulsors d'Anecoop, l'emblema del món cooperatiu agrari valencià, a més d'un gran innovador.

Un dels premis d'enguany han sigut per a Laura Albelda, una figura de referència en el cooperativisme de l'ensenyament valencià pel seu treball en favor d'una educació inclusiva, integral i laica. L'altre guardó se l'ha emportat Leonor Juan, periodista amb una llarga trajectòria en l'àmbit del cooperativisme agroalimentari al capdavant, durant més de 25 anys, de la revista Agricultura y Cooperación.

També et pot interessar

stats