‘Largo y el libro mágico’: un conte que posa en valor la diversitat funcional i de gènere

Ana i la seua filla Amanda han creat aquest llibre infantil il·lustrat pensant en els xiquets i xiquetes que se senten diferents

'Las aventuras de Largo y el libro mágico' és un conte infantil il·lustrat que posa en valor la diversitat / À Punt NTC

Amanda Gallart i sa mare Ana Sánchez han escrit un llibre infantil il·lustrat que posa en valor la diversitat funcional i de gènere, una qüestió que no sols protagonitza aquest tipus de contes. 

La idea original és d’Amanda, que es va inventar una sèrie de personatges per animar sa mare quan es va quedar amb només un 10% de visió. El protagonista, el diplodocus Largo, era cec, i ara és el protagonista del conte que ha il·lustrat Ana amb molt esforç. 

Ana ha explicat a À Punt NTC com li va costar tornar a agafar les pintures després d’haver perdut la visió, i com va ser, sobretot, gràcies a la voluntat de la seua filla d’animar-la. Però no ha sigut fàcil: ha hagut d’ajudar-se amb una lupa led i el procés ha resultat tot un repte, assegura. 

‘Largo y el libro mágico’ està escrit en majúscules per a facilitar la lectura, conté caràcters en braille per als xiquets i xiquetes cegues i cada personatge té un codi de color que ajuda a la comprensió de la xicalla amb autisme. 

El llibre es presenta aquest dissabte a les 18:00 a la Fnac de València i, a partir d’aquest moment, es podrà trobar a les llibreries.

També et pot interessar

stats