Lali Cambra, de MSF: “La gent continua ofegant-se al Mediterrani”

18 min.

Es calcula que enguany més de 2.000 persones s’han ofegat en el Mediterrani i la xifra és segurament major, segons Lali Cambra, cap de premsa de Metges Sense Fronteres (MSF). En declaracions a À Punt NTC Matí, Cambra ha assenyalat que aquesta part del planeta ha perdut els ulls que mostren què és allò que està passant, ja que a hores d’ara no hi ha cap ONG sobre el terreny. “La gent continua ofegant-se al Mediterrani”, ha assegurat la periodista.

La cap de premsa de MSF també ha parat l’atenció sobre la ruta migratòria cap als Estats Units, on segons ha assegurat han desaparegut més de 70.000 persones. Un recorregut en què la població que fuig dels seus països d’origen troba tortures, violacions, segrests i assalts. “Es tracta d’una violència extrema, comparable a la viscuda a Líbia”. Una situació que MSF fa sis anys que denuncia.

Sobre el paper dels mitjans de comunicació en la difusió d’aquests fets, Lali Cambra creu que poden servir per a obrir el debat, però que malauradament en moltes ocasions l’impacte és limitat i no serveix per a detindre realitats tràgiques. “Poden posar l’èmfasi sobre un tema, però els refugiats continuaran ofegant-se al Mediterrani. Eixe és el drama”, ha conclòs.

stats