Joanen Cunyat: "el que ha passat en el Pacte de Toledo demostra que cal blindar les pensions en la Constitució"

7 min.

La Mesa Estatal pel Blindatge de les Pensions (MERP), la plataforma d'organitzacions que defensa protegir el sistema públic de pensions, considera que el fracàs de les negociacions per a la reforma de les recomanacions del Pacte de Toledo confirma la necessitat i urgència de donar una eixida legal a la seua demanda. 

Així ho ha manifestat el portaveu de la Mesa, Joanen Cunyat, en Les notícies del matí. "Cal un canvi estructural i blindar les pensions a la Constitució per a no estar pendents sempre de la decisió de un partit o de la correlació de forces polítiques", ha explicat. 

Cunyat veu amb preocupació el creuament d'acusacions entre els partits i confia que es reprenga el consens i el diàleg per a materialitzar les noves recomanacions del Congrés per al sistema públic de pensions, en el marc del Pacte de Toledo, com ara garantir la revalorització a través de l'IPC o limitar l'abast de les despeses del sistema que no deriven de la Segureat Social. Amb tot,  les considera mesures insuficients davant el "procés de degradació i de privatització" que pateix el sistema públic. 

El portaveu de la MERP també ha anunciat que la plataforma mantindrà les mobilitzacions fins que s'aconseguisca protegir les pensions en la Constitució, la qual cosa considera que ha d'interpretar-se com una bona notícia, i no com una amenaça, donat que confirma la major consciència de la societat davant el problema. En aquest sentit, ha avançat pròximes mobilitzacions centrades en la situació de les dones pensionistes, que segons explica són les que més pateixen  "la degradació del sistema".

stats