L'UJI recupera la festa de les paelles després de dos anys

El rectorat vol prendre mesures per a limitar el consum d'alcohol en aquesta festa

Una imatge d'una festa universitària, en arxiu / À Punt NTC

La Universitat Jaume I de Castelló de la Plana recuperarà el 24 de febrer la festa de les paelles, després de dos anys sense poder celebrar-se per les restriccions sanitàries de la covid. L'esdeveniment reuneix milers d'estudiants amb els seus companys de classe per cuinar una paella i escoltar música en directe.

Però hi ha una altra cara de la festa que no agrada al rectorat de la universitat, que ha donat a conéixer la preocupació per l'excés de consum d'alcohol d'aquesta festa i estudia com limitar-ne el consum. 

Una comissió de treball de vicerectors i estudiants aborda aquests dies quines mesures aplicar. Entre les propostes que hi ha actualment sobre la taula està limitar l'entrada d'alcohol i afegir controls policials als voltants.  També la instal·lació de cartells i la contractació de personal de prevenció que aconselle la joventut. A més, limitar la dispensa d'alcohol només a l'interior per a controlar la qualitat.

Vicent Cervera, vicerector d'infraestructures de l'UJI, aposta per "la sostenibilitat i la promoció d'activitats saludables i l'eliminació de les begudes alcohòliques del campus". El Consell d’Estudiants advoca per mantindre el format de les últimes edicions, amb aforament limitat només per a estudiants del campus i entrada lliure d’alcohol.

També et pot interessar

stats