L’UJI investeix l’oncòloga Anna Lluch com a doctora 'honoris causa'

La universitat ha celebrat l’acte d’investidura dels nous doctors i doctores.

Anna Lluch és investida doctora 'honoris causa' de l'UJI en un acte presidit per la rectora de la universitat, Eva Alcón. UJI
Anna Lluch és investida doctora 'honoris causa' de l'UJI en un acte presidit per la rectora de la universitat, Eva Alcón. UJI

La Universitat Jaume I de Castelló ha investit doctora ‘honoris causa’ a l’oncòloga Anna Lluch. L’UJI ha celebrat l’obertura del curs 2018-2019 de l’Escola de Doctorat, amb un acte en què ha investit els nous doctors i doctores.

La concessió del grau de doctora ‘honoris causa’ a Anna Lluch ha sigut una proposta del departament de Traducció i Comunicació, en reconeixement a la seua trajectòria científica, acadèmica i clínica, i per la seua vinculació amb la Universitat Jaume I.

En la seua intervenció, Anna Lluch ha assegurat que “el càncer ja ha superat la malaltia cardiovascular com a causa més freqüent de mort”, un increment que ha associat no sols als canvis en l’estructura d’edat de la població, sinó també a factors mediambientals i els canvis en l’estil de vida de la població.

Tot i aquestes dades, la doctora ha assegurat que encara que continua augmentant el nombre de casos, la freqüència de les morts causades per càncer ha disminuït a un ritme mitjà del 0,7% anual. “Hi ha un progrés real, però és clara la necessitat d’avançar cap a un objectiu final, que no pot ser altre que prevenir i curar totes les formes de càncer”, ha indicat Lluch.

Anna Lluch Hernández es va llicenciar per la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València en 1978. En 1985 va obtenir el grau de doctora per la Universitat de València amb la qualificació de Premi Extraordinari.

Actualment, és catedràtica de Medicina en la Facultat de Medicina de la Universitat de València i cap del Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València. Destaca també la seua faceta com a investigadora principal del grup d'investigació de biologia en càncer de mama de la Fundació Incliva. A més d’aquesta trajectòria científica i acadèmica, Lluch ha col·laborat activament amb el Màster en Traducció Medicosanitària de l’UJI.

L’oncòloga va participar el passat divendres en el programa de La qüestió, en un especial dedicat a la investigació científica.

També et pot interessar

stats