L’UJI acull la primera cimera de rectores d'universitats públiques espanyoles

La jornada, organitzada per la Fundació Isonomia, analitza els reptes de futur en la igualtat de gènere.

L’UJI acull la primera cimera de rectores d\'universitats públiques espanyoles
L’UJI acull la primera cimera de rectores d'universitats públiques espanyoles

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) acull, aquest dilluns, la primera cimera de rectores de les universitats públiques espanyoles, que reunirà per primera vegada les set rectores que hi ha a Espanya, per a analitzar els reptes universitaris en la igualtat de gènere. La rectora de la universitat de Castelló, Eva Alcón, ha explicat que l'objectiu de la trobada és valorar fins on s'ha arribat i quin camí falta per recórrer per a aconseguir que hi haja “una igualtat efectiva i real entre homes i dones a les universitats espanyoles”.

En la cita, organitzada per la  Fundació Isonomia, hi participen la mateixa Eva Alcón; Pilar Aranda, de la Universitat de Granada; Margarita Arboix, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Mavi Mestre, de la Universitat de València; Nekane Balluerka, de la Universitat del País Basc; María José Figueras, de la Universitat Rovira i Virgili, i Antonia Peña, de la Universitat de Huelva.

Segons les últimes dades del Ministeri d'Educació, el nombre de dones matriculades a les universitats espanyoles representa el 54% del total de l'alumnat. No obstant, la presència femenina no arriba al 40% del professorat i les dones ocupen només el 20% de les càtedres. 

També et pot interessar

stats