L'STEPV protesta a València per a reclamar millores en l'orientació educativa

El sindicat docent demana una reunió amb la Conselleria per a negociar el model d'orientació i la dotació dels recursos i personal

Manifestació de l'STEPV a València
Manifestació de l'STEPV a València / Frederic Ferri

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) s'ha manifestat aquest dissabte a la ciutat de València per a reclamar millores en el model d'orientació a l'alumnat. La mobilització, acordada per l'assemblea de professorat d'orientació educativa de l'ens sindical, denuncia les deficiències del nou model, que ha entrat en vigor per primera vegada el curs actual de la mà del Decret 72/2011, d'orientació educativa. Aquesta norma, recorda l'STEPV, ha suprimit els serveis psicopedagògics escolars (SPE) i ha dotat els centres d'infantil i primària de professorat d'aquesta especialitat, pertanyent al cos de secundària.

Però el nou sistema, al seu parer, deixa "en evidència moltes mancances i l'empitjorament de les condicions laborals del professorat d'orientació, tant del que presta els serveis en instituts com en col·legis". En concret, el sindicat remarca la "sobrecàrrega de burocràcia i funcions extra" que suposen tant els protocols del pla de prevenció de la violència i de promoció de la convivència (PREVI) com els d'inclusió. "Es dediquen nombroses hores a atendre la burocràcia, cosa que resta temps per a atendre les necessitats reals de l'alumnat i fer el seguiment i, fins i tot, per a sol·licitar la intervenció de treballadors i treballadores socials s'ha multiplicat la burocràcia", afirma l'ens.

Marzà defensa les millores aconseguides

Per la seua part, el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat aquest divendres que l'orientació està "molt millor" amb el canvi que s'ha fet. Segons ha explicat, ara hi ha una ràtio molt baixa d'atenció d'orientadors per cada alumne, s'ha reduït a la meitat el nombre de xiquets que ha d'atendre cada orientador i s'ha augmentat el nombre d'orientadors en el conjunt del sistema.

El conseller ha insistit: "Estem molt tranquils, sabem que és legítim que les organitzacions sindicals manifesten la seua posició si creuen que poden millorar des d'una condició laboral específica, però la realitat és que el conjunt del sistema ha guanyat molt".

També et pot interessar

stats