L'STEPV es planteja una vaga al maig en contra de la nova llei educativa

Marc Candela indica que hi ha raons per a fer vaga, ja que la implantació del districte únic és "segregador", i la llei educativa "arracona el valencià del sistema educatiu"

El coordinador de l'STEPV, Marc Candela, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El sindicat majoritari de l'ensenyament a la Comunitat Valenciana, l'STEPV, es planteja convocar una vaga general per al mes de maig en contra de la nova llei educativa de la Generalitat que, segons diuen, arracona el valencià en tots els aspectes.

"No descartem la convocatòria de vaga i, després de les vacances, farem una roda d'assemblees perquè siga el professorat qui decidisca. En el nostre consell nacional de l'STEPV sí que veiem les condicions per a convocar aquesta possible vaga". Així ho ha indicat el coordinador l'STEPV, Marc Candela, en una entrevista a Les notícies del matí.

Marc Candela ha explicat que en les polítiques educatives de la Generalitat hi ha dues mesures que "van contra la línia de flotació: la implantació del districte únic, que nosaltres qualifiquem de districte únic segregador, i l'anunci de la llei educativa per part del PP i Vox que arracona el valencià del sistema educatiu".

Hi ha dues mesures que van contra la línia de flotació: la implantació del districte únic, que nosaltres qualifiquem de districte únic segregador, i l'anunci de la llei educativa, que arracona el valencià del sistema educatiu.

Per al PP i Vox es tracta de donar als pares la llibertat de triar en quina llengua volen que s'eduquen els fills. Per contra, per al representant sindical, la llei "no té en compte per a res la situació sociolingüística del valencià, que està en clara minoria respecte al castellà, no té cap mesura pedagògica i prohibeix l'ús del valencià com a llengua vehicular en les comarques castellanoparlants, que és on més fa falta".

És per això que, des de l'STEPV, esperem que en la tramitació "es modifique substancialment per a fomentar la llengua minoritzada que és el valencià, no només en el sistema educatiu, sinó en el conjunt de la societat".

Respecte al districte únic, Candela diu que és "segregador perquè hi ha interessos de captació d'alumnat de la concertada i el districte únic afavoreix aquests interessos". A més, creu que contribueix a crear "centres guetos en la pública".

L'STEPV, sindicat majoritari en educació, assenyala més problemes amb altres mesures que no s'estan desenvolupant, com la baixada de les ràtios en l'ensenyament. "De fet, el PP i Vox ens van tombar una iniciativa legislativa popular per a reduir les ràtios", ha apuntat Candela.

També parla sobre altres mesures de millora de les condicions laborals del professorat, "que tot són bones paraules, però no tenim res damunt de la taula". "Hi ha suficients mesures per a animar al professorat a secundar aquesta vaga", ha afegit el representant sindical.

També et pot interessar

stats