L'Orxa i Gaianes busquen candidats per a poder reobrir la carnisseria

Els habitants d'aquestes dues poblacions, que juntes fan mil habitants, han de fer vora vint quilòmetres per a comprar carn

El carnisser encarregat fins ara de les dues botigues no té relleu generacional / À Punt NTC

Els municipis de l'Orxa i Gaianes, a la comarca del Comtat, busquen carnisser. Mario, el veí que portava els dos negocis heretats de son pare, està a punt de jubilar-se i, davant de la negativa dels fills a seguir l'ofici, va tancar les dues botigues el mes de setembre. Des d'aquell moment els veïns d'aquestes poblacions, que juntes fan mil habitants, s'han quedat orfes d'un servei que consideren essencial, ja que suposa una oferta vital en dos municipis que a poc a poc perden població. Ara han de fer vora vint quilòmetres per a comprar carn.

L'alcalde de Gaianes, Agustín Martínez Torregrosa, ha explicat que l'Ajuntament no pot oferir ajudes per a obrir la carnisseria, però sí altres tipus d'ajudes. Per a fer-ho més fàcil oferiran fins i tot una vivenda amb lloguer econòmic per a qui decidisca fer-se càrrec del negoci i posar-se darrere del mostrador. Per la seua part, l'Agència Valenciana Antidespoblament ha iniciat un procés de recerca de candidats per a poder restablir el servei, amb un lloguer de 600 euros. "S'hi treballa molt, però es guanyen diners i la gent et busca", ha assegurat el carnisser ja retirat per atraure futurs candidats.

També et pot interessar

stats