L'Organització d’Estats Iberoamericans s’emporta el Princesa d’Astúries de Cooperació

L’entitat, que integren 23 estats membres i set observadors, conforma la major xarxa iberoamericana d’intercanvi de coneixement i programes d’estes matèries

El jurat del Premi Princesa d'Astúries en la reunió d'este dimecres
El jurat del Premi Princesa d'Astúries en la reunió d'este dimecres / J. L. Cereijido (EFE)

El Premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional 2024 recau enguany en l'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, el major organisme de cooperació multilateral entre països de parla espanyola i portuguesa.

Fundada el 1949, esta entitat de caràcter governamental compta amb 23 estats membres i set països observadors, que conformen la major xarxa iberoamericana de creació i intercanvi de coneixement, projectes i programes en matèria educativa, científica i cultural.

L'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, amb seu central a Madrid, té més de 3.900 persones treballant per Iberoamèrica, repartides físicament per vint països.

Des de la seua creació, treballa amb els ministeris d'Educació, Ciència i Cultura de tota Iberoamèrica a través de programes i projectes que es desenvolupen a escala nacional, subregional i regional i també coopera amb altres organismes internacionals, fundacions, ONG, universitats i entitats públiques i privades.

L'entitat concep l'educació, la ciència i la cultura com a eines per al "desenvolupament humà i generadores d'oportunitats per a construir un futur millor per a tots".

També et pot interessar

stats