Paralitzen dos mesos el desnonament d'una mare i les dos filles a València després de demanar-ho l'ONU

Se'ls ha adjudicat un habitatge alternatiu, seguint la petició del Comité de Drets Econòmics, Socials i Culturals

Un manifestant protesta a València contra els desnonaments / Twitter: @PAH_Valencia
Imatge d'arxiu d'un manifestant que protesta a València contra els desnonaments / @PAH_Valencia (X)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'abril 2024 - 18:38 Actualitzat: 24 d'abril 2024 - 09:32

El desnonament d'una mare i les filles de tres i sis anys, que estava fixat per a este dimecres a València, s'ha paralitzat durant dos mesos. La decisió arriba després que el Comité de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l'ONU ho sol·licitara. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València ha informat que la pressió, juntament amb la col·laboració del lletrat del torn d'ofici i l'"inestimable paper" del comité, han permés la suspensió i també que se'ls ha adjudicat un habitatge.

La plataforma ha assegurat que continuarà "lluitant i integrant totes les sinergies per a evitar un desnonament i ampliant el dret a l'habitatge". En un escrit amb data de 22 d'abril, l'organisme de l'ONU demanava a Espanya "prendre mesures per a evitar possibles danys irreparables" a la família mentre el comité examina este cas. Entre les mesures, cita la suspensió del desnonament i "proporcionar un habitatge alternatiu adequat a les seues necessitats".

La PAH ha assenyalat en un comunicat que cada setmana "es decreten desnonaments que acaben afavorint al capital internacional més especulatiu malgrat les sol·licituds de suspensió des de la justícia gratuïta" i ha expressat la seua discrepància "amb rotunditat de totes les interpretacions jurídiques que acaben desnonant persones i famílies vulnerables sense alternativa residencial".

"Entenem que els galimaties processals s'oposen a l'esperit de la Constitució, dels Estatuts d'Autonomia i també les normes actualment existents de protecció a les persones i famílies vulnerables", remarca la plataforma. L'entitat es refereix a l'anomenat "escut social" del reial decret llei 11/2020 que reconeix la moratòria en lloguers i supòsits d'ocupació fins al 31 de desembre del 2024 i la "moratòria hipotecària" de la Llei 1/2013.

També et pot interessar

stats