L’ONG The Ocean Cleanup extrau 11.353 quilos de plàstic del Pacífic

L’organització ha fet servir una xarxa de 1.758 metres de llargària

L'ONG ha arreplegat més d'11.000 quilograms de plàstic en una sola extracció
L'ONG ha arreplegat més d'11.000 quilograms de plàstic en una sola extracció / The Ocean Cleanup

L’ONG neerlandesa The Ocean Cleanup, que treballa netejant les aigües dels oceans i rius del món de restes de plàstic i altres tipus de fem, ha notificat que els seus equips han arreplegat del Pacífic 11.353 quilograms d’escombraries en una sola extracció. És la quantitat de residus plàstics més gran mai retirada, segons han explicat a través de les seues xarxes. 

Per fer-ho han fet servir un sistema de xarxes i tubs flotants de 1.758 metres de longitud, “el més gran que hem tingut a l'aigua fins ara”, amb el qual han fet quasi un centenar d’extraccions. Però l’equip d’aquesta organització sense ànim de lucre, format per 120 enginyers, investigadors, científics i modeladors computacionals, entre altres, ja treballen en noves tecnologies per abastar una superfície molt més gran.

“Si volem fer front a la gran acumulació de fem del Pacífic, hem d'anar encara a una mida més gran. No hi som del tot, però estem fent progressos sòlids”, han assegurat. De fet, només durant la setmana passada van retirar 69 camions carregats d'escombraries a Guatemala.

L’organització no només fa tasques de neteja. També publiquen estudis científics sobre el plàstic i l'impacte mediambiental que fa, s’associen amb empreses i companyies per donar eixida a les deixalles a través del reciclatge, promouen la investigació i l’educació. “El nostre objectiu és eixir del negoci una vegada els oceans estiguen nets”, defensen els fundadors.

També et pot interessar

stats