L’ONCE premia el reportatge 'Stop bullying' d’À Punt Mèdia

La delegació d'À Punt a Castelló també ha sigut reconeguda per la seua tasca informativa durant la crisi del coronavirus

Stop Bullying
'Stop Bullying' / Zoom
10 de setembre 2021 - 19:39

El reportatge sobre assetjament escolar del programa d’investigació d’À Punt Zoom ha sigut premiat en els Premis Solidaris ONCE Comunitat Valenciana 2021. El reportatge, titulat Stop bullying, ha sigut el guanyador de la categoria “programa, article o projecte de comunicació”.

 

La peça del programa que presenta Bérnar Giménez indaga en les causes, conseqüències i possibles solucions de l’assetjament escolar, un mal social que pateix, segons l’ONU, un de cada tres xiquets i xiquetes. El reportatge analitza el perfil de la víctima i de l'agressor, i la importància que tenen la comunitat educativa i la família a l’hora de fer front al problema.

El raper Arkano, el youtuber Miquel Montoro i el jugador de bàsquet Iñaki Zubizarreta són algunes de les veus que conten l’experiència des del prisma de la víctima. Però el reportatge també s’acosta a les famílies, la comunitat educativa i l'alumnat per tal d’endinsar-se en una problemàtica que s'ha convertit en la forma de violència més comuna en l'adolescència. 

 

La resta d’entitats guardonades amb els Premis Solidaris ONCE Comunitat Valenciana 2021 són Creu Roja Comunitat Valenciana, els professionals de la Sanitat valenciana, Dacsa Group i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Reconeixement a À Punt Mèdia Castelló per la seua tasca informativa durant la Covid-19

No és l'únic premi que À Punt ha rebut aquest divendres. La delegació dels mitjans públics valencians a Castelló també ha sigut reconeguda per la tasca informativa que va tindre durant la crisi del coronavirus, en el marc de la commemoració del 770é aniversari de la fundació de Castelló de la Plana. 

L'acte s'ha celebrat a la plaça Major de la ciutat en record a les víctimes de la Covid-19 i en reconeixement als treballadors i treballadores de les activitats essencials durant la pandèmia, entre els quals es troba el personal sanitari, el de residències geriàtriques, cossos i forces de seguretat, i mitjans de comunicació. 

Maria Lahuerta, delegada d'À Punt a Castelló, ha sigut l'encarregada d'arreplegar el guardó
Maria Lahuerta, delegada d'À Punt a Castelló, ha sigut l'encarregada d'arreplegar el guardó

À Punt Mèdia Castelló ha obtingut un reconeixement per aquesta tasca informativa. El guardó l'ha rebut María Lahuerta, delegada d'À Punt Mèdia Castelló, juntament amb altres representants de mitjans de comunicació de les comarques del nord. "És una manera de reconéixer-los públicament el seu treball i esforç i una expressió d'afecte col·lectiu i solidaritat amb la ciutat", ha ressaltat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

També et pot interessar

stats