L’onada de calor s’acomiada de la Comunitat Valenciana amb temperatures rècord

La Conselleria de Sanitat ha activat l’alerta sanitària per calor extrem en una vintena de municipis aquest dissabte

Alerta sanitària per altes temperatures
Alerta sanitària per altes temperatures / Conselleria de Sanitat Universal
18 de juny 2022 - 11:09

Després d’un divendres de temperatures rècord en què els termòmetres van superar el llindar dels 40 graus en diversos municipis, les últimes cuejades de l'onada de calor es produiran aquest dissabte, amb quasi una vintena de municipis en alerta per temperatures extremes.

Els municipis on la Conselleria de Sanitat ha activat l’alerta són Alcoi, Almudaina, Balones, Benasau, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimassot, Fageca, Gorga, Penàguila, Planes, Quatretondeta, Teresa de Cofrents, Ademús, Cases Altes, Cases Baixes, Castielfabib i Torrebaixa.

Alerta sanitària per altes temperatures, dissabte 18 de juny
Alerta sanitària per altes temperatures, dissabte 18 de juny / Conselleria de Sanitat Universal

Les nits equatorials tampoc ens abandonen encara, i es viuran temperatures nocturnes per damunt dels 25 graus a Busot, Aigües, Sant Vicent del Raspeig, el Campello, Mutxamel, Xàbia, Benitatxell, Finestrat, la Nucia, la Vila Joiosa, l'Alfàs del Pi, Benidorm, Sella, Orxeta, Relleu, Orpesa, Benicàssim, Onda, Borriol, Castelló de la Plana i l'Alcora.

Municipis amb nits tropicals i equatorials, dissabte 18 de juny
Municipis amb nits tropicals i equatorials, dissabte 18 de juny / Conselleria de Sanitat Universal

Els valors, però, no superaran els de divendres, en què el termòmetre ha arribat fins als 42'4 graus a Xàtiva, la Costera, la quarta temperatura més alta d'Espanya, només superada per Andújar (Jaén), Talavera de la Reina (Toledo) i Linares (Jaén).

Termómetre a València
Termómetre a València / Europa Press

Segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en el pitjor dia d'aquesta onada de calor en la Comunitat Valenciana, el termòmetre ha passat dels 40 graus a Torís (València), on n'ha marcat 40'9; a Atzeneta del Maestrat (Castelló), amb 40'3; i a Llíria (València), amb 40'2 graus.

La calor començarà a remetre finalment amb l’avanç del cap de setmana, sobretot diumenge, en què ens allunyarem dels 40 °C. A l'interior, però, encara s'esperen valors de 35 °C. 

També et pot interessar

stats