L'onada de calor extrema es fa notar a les aules

Els sindicats denuncien que hi ha temperatures de més de 27 graus i alta humitat, que impossibiliten fer classe amb normalitat

La calor extrema d'aquests dies es nota a les escoles / À Punt NTC

L'onada de calor extrema d'aquests dies ha afectat, sobretot, als estudiants. La Conselleria d'Educació ha enviat un comunicat als centres amb recomanacions per evitar un colp de calor.

A Xàtiva (Costera), les aules han vist augmentar considerablement les temperatures. És el cas del CEIP Martínez Bellver, on les famílies dels xiquets i xiquetes han hagut de traure la roba d'estiu perquè no passaren calor a classe. "A partir de migdia en el pati no es pot estar. Cal beure aigua i anar a lloc més refrigerats", ha explicat una de les mares dels xiquets afectats. "Canviar els horaris és un poc maldecap per als pares, la faena de posar arbres seria millor", ha proposat un dels pares. 

Per la seua part, els sindicats reclamen una adaptació de les infraestructures i que s'aplique la norma. "Amb més de 27 graus i humitat del 70%, impossible fer classe", ha denunciat Xelo Valls, secretària general de la Federació d'Educació de CCOO PV.

En casos límits, la Conselleria d'Educació ha recordat als centres que la suspensió de les classes és a càrrec dels Ajuntaments, que és on es prenen les decisions corresponents. En canvi, Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, ha assegurat que el seu ajuntament està "a la disposició del que ens diguen els col·legis", però ha indicat que "les directrius han de vindre a través de la Conselleria, que és qui ha de marcar els terminis". Mentrestant, les altes temperatures continuaran altes i afectaran també durant dijous a les comarques de l'interior.  

També et pot interessar

stats