L'OMS preveu "normalitat" per a l'estiu

La vacunació a la població de risc començarà a principis de 2021.

La directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de l'OMS, María Neira
La directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de l'OMS, María Neira / Martial Trezzini (Efe)

La directora del Departament de Salut Pública i Medi Ambient de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'espanyola María Neira, preveu que la vacunació dels grups de risc comence a principis del pròxim any i que, a l'estiu ja s'aconseguisca una certa normalitat.

La doctora asturiana ha pronosticat, en una entrevista en l'emissora RAC1, "uns mesos durs", però ha confiat a aconseguir una "nova normalitat" a l'estiu, o fins i tot abans, encara que la immunitat no es generalitzarà fins a finals de 2021.

"Probablement, els grups més vulnerables es podran vacunar el primer trimestre de 2021. Serà una producció inicial. En la segona part del 2021 continuarem augmentant la producció i distribució de la vacuna", ha augurat. Neira ha explicat que hi ha un optimisme que tots necessitem, encara així, creu que cal ser "rigorosos" i cauts.

Respecte a les mesures restrictives per a contindre l'epidèmia, la doctora ha opinat que "allò important és tindre una estratègia completa, i paciencia perquè funcionen les mesures. Cal prendre unes mesures que tinguen el mínim impacte possible en la societat, però que tinguen efecte en la salut".

També et pot interessar

stats