L'OMS continua considerant la covid una pandèmia mundial

El Comité d'Emergència encara considera la malaltia respiratòria provocada pel coronavirus una emergència de salut pública d'importància internacional

Dos sanitaris atenen un pacient amb covid en l'UCI d'un hospital en una de les onades de la pandèmia
Dos sanitaris atenen un pacient amb covid en l'UCI d'un hospital en una de les onades de la pandèmia / À Punt NTC

El Comité d'Emergència del Reglament Sanitari Internacional (RSI) ha acordat, després de reunir-se el passat divendres 27 de gener, continuar considerant la covid una emergència de salut pública d'importància internacional.

Encara que el comité va reconéixer que la pandèmia pot estar acostant-se a un punt d'inflexió, "no hi ha dubte" que aquest virus continuarà sent un patogen establit permanentment en humans i animals per al futur i, per tant, es necessita de manera crítica una acció de salut pública a llarg termini.

"Si bé l'eliminació d'aquest virus dels reservoris humans i animals és molt poc probable, la mitigació del seu impacte devastador en la morbiditat i la mortalitat és factible i ha de continuar sent un objectiu prioritari", ha dit l'organisme.

Per això, l'RSI ha aconsellat a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que desenvolupe una proposta de mecanismes alternatius per a mantindre l'enfocament "global i nacional" sobre coronavirus i, al mateix temps, proporcione una avaluació respecte a les implicacions reguladores per a desenvolupar i autoritzar vacunes, diagnòstics i teràpies si aquesta emergència s'acabara en els pròxims mesos.

En aquest sentit, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha agraït a l'RSI que haja "mitigat" les possibles conseqüències negatives que tindria deixar de considerar al coronavirus una emergència de salut pública d'importància internacional.

També et pot interessar

stats