L’oli Paraje la Cabaña, d'Almazara L'Alqueria, de Muro d'Alcoi, millor afruitat lleuger del món

Els olis d'oliva Oleosubbética, Finca la Torre i Parqueoliva figuren entre els altres guardonats 

Oli d'oliva Paraje la Cabaña L'Alquería, d'Almazara l'Alqueria SL, millor Fruitat Lleuger
Oli d'oliva Paraje la Cabaña, d'Almazara L'Alqueria SL, millor afruitat lleuger / À Punt NTC

L'oli d'oliva Paraje la Cabaña, d'Almazara L'Alqueria SL, a Muro d'Alcoi (Comtat) ha sigut elegit el millor afruitat lleuger pels premis del Museu Terra Oleum de Jaén, que distingeixen la qualitat dels millors olis d'oliva del món.

Aquests guardons són, juntament amb els d'Expoliva, els de més tradició en el context oleícola internacional des del 1986. De fet, es convoquen els anys en què no se celebra Expoliva perquè l'impuls al sector siga permanent i per animar els productors a elaborar qualitat en les diverses modalitats i categories tots els anys. 

En aquesta cinquena edició hi ha hagut 80 mostres procedents de les principals zones productores d'Espanya i d'altres països. Això suposa un increment del 15% respecte a l'última edició.

La delegada d'Agricultura de la Junta d'Andalusia a Jaén i presidenta executiva de la Fundació de l'Olivar, Soledad Aranda, ha destacat que aquest guardó suposa un estímul per als productors i un reconeixement de la qualitat per un jurat qualificat. "Segur que serveix per a continuar conquistant mercats i perquè es valore l'esforç i la dedicació que hi posen milers de famílies cada dia a l'hora d'elaborar aquests olis", ha afirmat.

Terra Oleum premia quatre modalitats en apartats d'olis afruitats intensos, olis afruitats mitjans i olis afruitats lleugers (excepte en producció ecològica):

Major Producció Convencional o Integrada

  • Olis afruitats intensos: Oleosubbética, DOP Priego de Córdoba, de Marín Serrano El Lagar (Carcabuey, Còrdova).
  • Olis afruitats mitjans: Tuccioliva Gran Selección, de SCA San Amador (Martos, Jaén).
  • Olis afruitats lleugers: Oro Bailén Arbequina, d'Olis Oro Bailén Galgón (Bailén, Jaén).

Major Producció Ecològica

  • Olis afruitats intensos: Finca la Torre Selección Hojiblanca, d'Aceites Finca la Torre (Bobadilla, Màlaga).
  • Olis afruitats mitjans: Rincón de la Subbética, DOP Priego de Córdoba, d'Almazara de la Subbética.

Producció Limitada Convencional o Integrada

  • Olis afruitats intensos: Parqueoliva Serie Oro, DOP Priego de Córdoba, d'Almazaras de la Subbética.
  • Olis afruitats mitjans: Esencial, de SCA Nuestra Señora de la Encarnación (Peal de Becerro, Jaén).
  • Olis afruitats lleugers: Olivera Real Frantoio, d'Almazara Cruz de Esteban SL (Mancha Real, Jaén).

Producció Limitada Ecològica

  • Olis afruitats intensos: Rincón de la Subbética, DOP Priego de Córdoba, d'Almazara de la Subbética.
  • Olis afruitats mitjans: Puerta de las Villas, de SCA San Vicente (Mogón-Villacarrillo, Jaén).
  • Olis afruitats lleugers: Paraje la Cabaña, d’Almazara L'Alqueria SL (Muro d'Alcoi).

Els premis es lliuraran durant el cinqué Fòrum d'Experts i Productors d'Oli d'Oliva Verge Extra, al Museu Terra Oleum, entre el 30 de març i l'1 d'abril.

També et pot interessar

stats