L'OCU critica la "confusió" generada pel govern sobre l'assegurança per als gossos

Aconsella contactar amb l'asseguradora de la llar i demanar un suplement per a deixar constància la cobertura que ja es té per defecte, a més d'ampliar-la a qualsevol cuidador de l'animal

Un gos passejant per la ciutat de València
Un gos passejant per la ciutat de València / Arxiu

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha criticat la "confusió" generada pel Ministeri de Drets Socials entorn de l'assegurança de responsabilitat civil obligatori per als amos de gossos, quan falten deu dies perquè entre en vigor la llei de benestar animal.

El Ministeri ha avançat que aquesta obligatorietat, així com altres contingudes en la llei, no entraran en vigor el pròxim 29 de setembre mentre no tinguen desenvolupament reglamentari específic. És una decisió que, segons l'OCU, "genera confusió sobre l'abast de la cobertura de l'assegurança de responsabilitat civil per a gossos".

En un comunicat, ha aconsellat als amos dels gossos sense una assegurança específica contactar amb la seua actual asseguradora de la llar i demanar un suplement per a deixar constància la cobertura que ja té per defecte, a més d'ampliar-la a qualsevol cuidador de l'animal.

A l'OCU li consta que algunes companyies ho estan fent sense cobrar una sobreprima per emetre'l. Si l'asseguradora no ho fa, l'organització recomana canviar de companyia al pròxim venciment.

Mentrestant, "el més prudent" és optar, "bé per pagar aquest suplement, si ofereixen aquesta opció, o bé contractar una pòlissa específica pel capital més alt possible".

Quant al futur reglament, l'OCU ha exigit que es concrete "al més prompte possible". Al mateix temps que considera "vital" que s'iguale el capital de responsabilitat civil d'un gos al de l'assegurança d'un automòbil, també en la norma per a races potencialment perilloses, on el mínim només arriba a 120.000 euros en la norma estatal.

També et pot interessar

stats