L'OCU considera desencertat i poc científic mantindre l'ús obligatori de la mascareta en exteriors

Demana al Ministeri de Sanitat que lleve la mascareta dels carrers i recorda que tant l'OMS com altres institucions no recomanen la mesura

Una mare i les seues filles passejant amb mascareta a l'aire lliure
Una mare i les seues filles passegen amb mascareta a l'aire lliure / Efe

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat al Ministeri de Sanitat la fi de l'obligatorietat de les mascaretes en exteriors, excepte en aquelles circumstàncies en les quals no es puga mantindre la distància de seguretat, tal com sempre ha recomanat l'OMS.

Per a l'OCU, la mesura resulta "ineficaç" per a la prevenció del coronavirus i provoca un enorme cansament entre els ciutadans, després de dos anys de pandèmia i sis onades de contagis.

En aquest sentit, recorda que l'ús obligatori i continuat de mascaretes a l'aire lliure mai ha format part de les recomanacions de l'OMS ni d'altres agències i societats científiques.

A més, destaca que és una mesura que no existeix en altres països, amb xifres de contagis fins i tot per damunt de les quals registra en aquests moments Espanya.

D'altra banda, considera també necessària fer una avaluació del cost de moltes de les mesures restrictives que s'han pres en les diferents onades del virus. "Els ciutadans no entenen la continuïtat de moltes a la vista dels efectes nuls en alguns casos o l'aplicació desigual d'aquestes en diferents autonomies i països", indiquen.

L'OCU també insta al Ministeri de Sanitat que aborde un calendari concret i precís sobre la retirada de mesures restrictives en col·legis, residències d'ancians i centres sanitaris perquè les persones més vulnerables puguen recuperar la normalitat.

També et pot interessar

stats