L’oci nocturn i l’hostaleria, amb opinions diferents sobre la implantació del certificat Covid

La decisió d'instaurar-lo, que pren força amb l’arribada de Nadal, necessitarà l'aval del TSJ

L’oci nocturn i l’hostaleria, amb opinions dispars sobre la implantació del certificat Covid / À Punt NTC

Disparitat d'opinions sobre la implantació del certificat Covid. Per a l’oci nocturn aquesta mesura és necessària i urgent, i reclamen que siga una normativa estatal, mentre que la restauració diu que només s’hauria de demanar en casos molt excepcionals, quan ho aconsellen les dades epidemiològiques. 

L'oci nocturn diu sí a un passaport Covid que defensa des de fa mesos i que s'hauria d'aplicar al seu parer amb la cobertura d'una normativa i d'una aplicació mòbil estatal. Fotur recorda que a l’estiu el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ja es va posicionar a favor i l’associació va donar el suport. 

No pensa el mateix el sector de la restauració. El certificat, només per a casos molt excepcionals, específics i quan ho justifiquen les dades sanitàries i, a més, si és per estimular la vacunació, hauria de ser un debat obert a tots els espais tancats. 

En tot cas, la restauració defensa que es controle a través d'una aplicació mòbil impulsada pel Consell però, sobre el terreny, diuen que aquest certificat no serveix. Si entra el certificat Covid, haurà d'estar avalat pel TSJ de la Comunitat, i pren força amb dades de contagi en augment, i més de cara a les festes de Nadal. 

També et pot interessar

stats