L’Oceanogràfic recupera una foca grisa rescatada a Múrcia

Sembla que l’animal, que està cec i és d’edat avançada, es va perdre i va acabar a quilòmetres del seu hàbitat natural, l’oceà Atlàntic

Una foca grisa lluita per sobreviure al centre de recuperació de fauna del Saler / À Punt NTC

Una foca grisa que va ser rescatada fa uns dies a les costes de Múrcia lluita per sobreviure al centre de recuperació de fauna del Saler (València). 

Mentre investiguen com és possible que haja arribat al Mediterrani, l'equip veterinari intenta enfortir-la per a tornar-la al seu hàbitat natural amb sèrum per a hidratar-la i un còctel de vitamines.

Té una edat molt avançada, de fet l’equip veterinari sospita que pot estar cega, i més pateix una debilitat extrema, pesa seixanta quilos menys del que deuria. Per totes aquestes raons, creuen que l’animal es va perdre i va acabar al Mediterrani, molt lluny del seu hàbitat natural, explica el responsable de conservació de la fundació oceanogràfic, José Luis Crespo.

L’hàbitat natural de la foca grisa és l’oceà Atlàntic, per això és molt comuna a països del nord d’Europa, però no se sol trobar a les nostres aigües si no és perquè s’ha perdut, indica Crespo. 

L’equip que la va rescatar li seguia la pista des de Portugal, abans que passara per Andalusia i arribara a Múrcia. En veure que l’animal s’anava debilitant i s’allunyava del seu hàbitat cada vegada més, van decidir intervindre, explica el responsable de conservació. Així, la van capturar i, després de fer-li primers auxilis a la costa la traslladaren el centre de conservació de l’Oceanogràfic de València, al Saler.

Ara tots els esforços se centren a enfortir-la i intentar reintroduir-la al mar Cantàbric, amb l'objectiu que emprenga de nou el rumb fins a les aigües fredes del nord d'Europa. No serà fàcil, però hi ha precedents d'animals que han aconseguit sobreviure després d'un viatge tan atípic.

També et pot interessar

stats