L'Oceanogràfic recupera trenta corals que van quedar atrapats en xarxes de pesca a Castelló

La gorgònia roja està classificada com a espècie vulnerable, per això protegir-la és necessari per a conservar-la

Exemplars de corals rescatats
Exemplars de corals rescatats / Oceanogràfic

L'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la Mar de l'Oceanogràfic de València ha rebut trenta exemplars del coral dit gorgònia roja, que van quedar atrapats accidentalment en les xarxes de pesca d'una embarcació de Castelló. Els corals estan en un dels tancs de recuperació de la Fundació Oceanogràfic, amb la supervisió, la cura i el seguiment dels biòlegs, i s'espera que tornen a la mar en les pròximes setmanes. Entre els que van entrar, n'hi ha un especialment cridaner, que fa més d'un metre de llarg. De tal grandària no n'havien entrat mai a l’espai, ja que la majoria no superen els cinquanta centímetres.

La gorgònia roja està classificada com a “vulnerable” per la Llista roja d'espècies amenaçades de la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (UICN). Per això, protegir-la és necessari per a conservar l'espècie.

En el centre asseguren que la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Pere de Castelló ha sigut fonamental en esta operació de rescat, la més nombrosa en l'Oceanogràfic en una setmana. L'avís –diuen– és fonamental perquè l'equip de la fundació es desplace al port i puga traslladar el coral a les instal·lacions de l'aquari de València, on l'examinen, el mantenen en les condicions adequades i el tracten segons els problemes que presenta.

L’Oceanogràfic remarca que la participació del sector pesquer està resultant exemplar i fonamental per a l'èxit del programa i la sostenibilitat d'un col·lectiu que depén de la salut de l'ecosistema. Des que van posar en marxa el projecte, han aconseguit reintroduir amb èxit més de 200 exemplars de diverses espècies de gorgònia. El programa de recuperació el cofinança la Direcció General de Pesca de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat.

També et pot interessar

stats