L’insomni, una epidèmia que afecta el 83,5% dels joves

Darrere d'aquest problema s'amaga l'abús de begudes energètiques i de les tecnologies, fet que propicia el consum de psicofàrmacs per a conciliar el son

Vora 200.000 joves valencians recorren a fàrmacs sense recepta per a poder dormir / À Punt Notícies

La joventut valenciana dorm poc i malament. Dos de cada cinc joves valencians dormen menys de set hores al dia. Problemes de concentració per a agafar el son que els produeix la incapacitat de conciliar el descans i despertar-se amb energia.

Una situació que s'estén a escala nacional. Segons un estudi de la Fundació Mapfre i les societats espanyoles de neurologia i del son, el 83,5% dels joves presenta símptomes d'insomni. 

“Hui dia és una epidèmia entre la població jove, sols dos de cada deu reconeixen dormir suficient i bé, i el 80% dels joves d'Espanya compleixen criteris d’insomni crònic”, explica Jesús Escribá, metge i director de l’institut de medicina del son. I afig: "Molts joves inclús abusen de substàncies estimulants per a l'endemà rendir bé i psicofàrmacs per a poder dormir millor, tot i que realment no és així".

Darrere d'aquest insomni juvenil s'amaga l'abús de begudes energètiques, i de les tecnologies, el que Escribá anomena “insomni tecnològic”. 

Un problema de salut pública que en provoca un altre: vora 200.000 joves valencians recorren a fàrmacs sense recepta per a poder dormir. La Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més es consumeixen aquests productes, alguns sense recepta, com la melatonina.

Els experts recorden la importància de descansar per tal d'evitar problemes de salut i recomanen consultar un especialista si l'insomni s'allarga més d'una setmana.

També et pot interessar

stats