L’insòlit cas de Francisco Javier Pérez: una malaltia li impedeix rotar i li provoca intensos dolors abdominals

Ara, ha creat una petició en Change.org perquè aquesta síndrome es reconega com a rara

L’insòlit cas de Francisco Javier Pérez: una malaltia li impedeix rotar i li crea intensos dolors abdominals / À Punt NTC

No poder eructar pot semblar fins i tot graciós, però no ho és per a les persones que pateixen esta malaltia. Es tracta d’una patologia que ocasiona molt de malestar abdominal fins a l'extrem que alguns malalts no poden ni menjar. 

És el cas de Francisco Javier Pérez, d'Elda, que ha creat una petició en Change.org perquè aquesta malaltia es reconega com a rara. Està hospitalitzat des del passat 12 d'octubre i fa més de 20 dies que no menja. Pateix la síndrome de disfunció cricofaríngia retrògrada, una malaltia que li impedeix rotar i li crea intensos dolors abdominals. 

A causa d’aquesta malaltia, ha hagut de deixar la feina com a enginyer informàtic. Francisco Javier assegura que ha estat 13 anys anant la consulta de nombrosos especialistes, fent-se moltíssimes proves, però sense cap resultat. 

Explica que el 99% dels casos que pateixen aquesta malaltia poden arribar a superar-la injectant-se bòtox. Però només un 1%, com és el seu cas, se’n va amb una miotomia, una operació que consistiria a extirpar parcialment el múscul cricofaringi.

Ara, ha creat una petició en Change.org perquè el Ministeri de Sanitat reconega aquesta malaltia, com una malaltia rara. En tres dies ha aconseguit més de 650 firmes.

També et pot interessar

stats