L'incendi de la Vall d'Ebo crema oliveres centenàries i cirerers

Alguns agricultors de la zona, com Juanjo Pérez i Vicent Cortell, han perdut una gran part dels cultius

Les flames han cremat camps d’oliveres i de cirerers / À Punt NTC

Alguns dels cultius que, durant molts anys, han sigut protagonistes del paisatge agrícola de les muntanyes d’Alacant, han quedat arrasats per la intensitat de les flames de l’incendi a la Vall d’Ebo. El foc ha cremat més de 12.000 hectàrees a la zona i molts camps d’oliveres i de cirerers s’han vist completament o parcialment afectats.

Les flames de l'incendi a la Vall d'Ebo han cremat oliveres centenàries
Les flames de l'incendi a la Vall d'Ebo han cremat oliveres centenàries / À Punt NTC

Juanjo Pérez, d'Alcalà de la Jovada, es dedica al cultiu d'oliveres per a la producció d’oli. Quan ha tornat als bancals ha vist com les flames han cremat, entre d'altres, oliveres centenàries de 400 i 500 anys. Després d'una setmana per a oblidar, assegura que el seu futur a hores d’ara, és molt incert. 

A Vicent Cortell, de Benialí, un terç dels cirerers se li han cremat. A aquest greu problema s'afig que es tracta d'un dels sectors més afectats per la pluja constant de març i abril i que fou la conseqüència de la pèrdua del 99% de la collita. 

Malgrat que aquestes zones de cultiu han funcionat com a tallafocs naturals, hauran d'arrancar alguns arbres i d'altres, intentar recuperar-los. 

De moment, no es poden comptabilitzar les pèrdues econòmiques, però els llauradors demanen a les administracions ajudes directes per a fer front a aquesta situació. A la zona, les brigades continuen vigilant el terreny.

També et pot interessar

stats