L'incendi al polígon de Loriguilla deixa residus "altament contaminants"

La nau contenia plàstic, bidons d'acetona i contenidors d'aigües residuals industrials que han deixat un reguer al polígon

Bassa de residus al polígon industrial Masía del Conde a Loriguilla
Bassa de residus al polígon industrial Masía del Conde a Loriguilla / Sofía Riego
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de febrer 2023 - 11:19 Actualitzat: 12 de febrer 2023 - 16:14

El foc que es va originar aquest dissabte en una empresa de gestió de residus de Loriguilla, ja està controlat, però les conseqüències comencen a eixir a la superfície.

La nau contenia materials tòxics com plàstic, bidons d'acetona i contenidors d'aigües residuals industrials, els quals han rebentat durant l'incendi i han vessat els líquids que contenien. Açò, mesclat amb l'aigua que han usat els bombers per a apagar les flames, ha generat un reguer que baixa pel carrer del polígon industrial Masía del Conde, on s'ubica l'empresa.

Es tem que aquest arribe fins a un hort de tarongers, i, sobretot, fins a un aqüífer proper. De moment, un tècnic de Medi Ambient que s'ha desplaçat al lloc dels fets ha catalogat el residu com "altament contaminant". Per a intentar frenar l'extensió del líquid faran un dic.

El Consorci Provincial de Bombers de València treballant en l'extinció del foc
El Consorci Provincial de Bombers de València treballant en l'extinció del foc / Consorci Provincial de Bombers de València

L'incendi es va declarar al voltant de les 11:30 del matí. Deu dotacions de bombers dels parcs de l'Eliana, Paterna, Xiva i Requena, i un sergent, un cap de zona i un oficial van estar treballant a la zona fins a les 16:30, quan es va aconseguir estabilitzar.

La toxicitat del foc va obligar a agents de la policia local a recomanar a la població portar mascareta, tancar finestres i evitar eixir al carrer, però una vegada controlat l'incendi l'Ajuntament va fer un ban tranquil·litzant el veïnat.

També et pot interessar

stats