Estabilitzat l'incendi originat al polígon industrial de Loriguilla

L'ajuntament ha emés un ban en què tranquil·litza el veïnat, després que aquest migdia els demanara no eixir de casa pel núvol de fum tòxic

Incendi declarat al polígon de Loriguilla
Incendi declarat al polígon de Loriguilla / Sofia Riego

Els bombers del Consorci Provincial de València han aconseguit estabilitzar cap a les 16:30 hores de la vesprada l'incendi que des d'aquest matí afectava Giticsa, una empresa de tractament de residus al polígon industrial Masía del Conde a Loriguilla (Camp de Túria).

La gravetat del foc havia obligat a agents de la policia local a recomanar a la població portar mascareta, tancar finestres i evitar eixir al carrer, ja que la instal·lació afectada conté plàstic i materials tòxics com amiant. No obstant això, una vegada controlat l'incendi l'Ajuntament ha fet un ban tranquil·litzant el veïnat.

Deu dotacions de bombers dels parcs de l'Eliana, Paterna, Xiva i Requena, i un sergent, un cap de zona i un oficial han estat treballant a la zona des de les 11:30 del matí per a extingir el foc i protegir les naus properes. La columna de fum ha arribat a ser visible des de diversos punts com Sagunt o Paiporta.

Columna de fum generada a l'incendi
Columna de fum generada a l'incendi / Sofia Riego

Carlos Rodado, regidor de Sanitat, ha explicat que l'incendi s'ha originat en un muntó de residus de reciclatge i que el foc ha anat escampant-se fins al punt que els operaris tan sols han pogut traure del recinte un parell de vehicles. Els treballadors no han pogut tornar a entrar perquè en aquell punt les flames ja sobrepassaven els 10 metres d'alt.

Com a mesura de prevenció, Emergències ha donat avís al Centre de Control del Trànsit Aeri per la proximitat del núvol de fum a l’aeroport.

També et pot interessar

stats