L’incendi de Màlaga s’agreuja i afecta sis municipis

Prop de 3.000 persones han hagut de ser desallotjades i el foc ha cremat ja vora 6.000 hectàrees en un perímetre d’uns 41 quilòmetres quadrats

L’incendi de Màlaga s’agreuja i afecta sis municipis / À Punt NTC

Continuen les tasques d’extinció del foc que crema Sierra Bermeja a Màlaga des del dijous 9 de setembre. Lluny de minvar, com s’esperava en l’última jornada, l'incendi ha anat empitjorant en les últimes hores i afecta ja sis municipis, d'on s'han hagut de desallotjar 2.600 persones per prevenció. Les poblacions evacuades són Jubrique (520 habitants), Genalguacil (400 ), Faraján (248), Pujerra (294), Júzcar (214 habitantes), Alpandeire (263).

El foc ha cremat ja vora 6.000 hectàrees en un perímetre d’uns 41 quilòmetres quadrats i l’alerta es manté en el nivell 2 per la seua intensitat i perillositat.

El director del Servei d’Extinció d’Incendis Forestals d’Andalusia (Infoca), Alejandro García, ha assegurat que les flames tenen “una potència i una força poc habituals” i que per tant avança en diversos sentits a la vegada.

Un efectiu de 745 especialistes treballa sobre el terreny

En aquests moments, la Junta d'Andalusia manté desplegats 350 efectius i durant les hores de llum del dia han tornat a operar 41 mitjans aeris (incloent helicòpters pesats i semilleugers, avions de càrrega en terra i de coordinació).

Per la seua part, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha aportat dos brigades forestals compostes per 43 professionals d'extinció i 16 mitjans aeris. També hi ha quatre hidroavions de Castella-la Manxa.

El director d'Extinció de Pla Infoca, Alejandro García, ha fet avui dues activacions extraordinàries, per una costat la Unitat Militar d'Emergències, que amb 128 efectius se li ha encarregat la protecció de les poblacions de Genalguacil i Jubrique, així com dels equips d'especialistes d'altres comunitats autònomes, a les quals s'ha demanat equips de sondeig i un equip d'especialistes, que han fet ús de maquinària pesant, tot i que treballen amb dificultats per l'orografia escarpada del terreny.

A tots ells cal sumar díhuit especialistes d'Emergències 112 Andalusia i 10 unitats entre suport vital bàsic i ambulàncies tot terreny. Cal destacar que la Direcció General d'Emergències i Protecció Civil manté operatiu el grup de seguiment.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat la seua màxima solidaritat amb Andalusia i ha oferit tot el suport logístic, així com els mitjans aeris i terrestres dels quals disposa el Consell en la lluita contra el foc, que ja s’ha emportat la vida d’un bomber forestal.

També et pot interessar

stats