Puig ofereix al president d'Andalusia suport i mitjans per al devastador incendi de Màlaga

L'incendi, que encara no està controlat, ha cremat més de 5.000 hectàrees i ha obligat a desallotjar més d'un miler de persones

L'incendi a Sierra Bermeja continua en actiu
L'incendi a Sierra Bermeja continua actiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una conversa telefònica amb el seu homònim a Andalusia, Juanma Moreno, a primera hora de la vesprada per a interessar-se per l'evolució de l'incendi que afecta des de dijous Sierra Bermeja, a la província de Màlaga.

Durant la conversa, Puig ha mostrat la seua màxima solidaritat amb Andalusia i ha oferit tot el suport logístic, així com els mitjans aeris i terrestres dels quals disposa el Consell en la lluita contra els incendis forestals.

A hores d'ara l'incendi continua actiu. En total, els mitjans mobilitzats són 41 aeris i 503 terrestres provinents del Servei d'Extinció d'Incendis Forestals d'Andalusia, amb el suport del Ministeri de Transició Ecològica, del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga (CPB) i de Castella-la Manxa.

Sobre els treballs que s'estan duent a terme aquest dissabte, el director del Centre Operatiu Regional Infoca, Juan Sánchez, ha incidit que les condicions meteorològiques estan caracteritzades per "un vent més fluix, de direcció constant" i que a més, "entra humitat de la mar", per la qual cosa s'espera que ajude a les tasques d'extinció, encara que no es pot parlar del fet que l'evolució siga "favorable, ni que aquest incendi s'acabe ja".

El foc afecta de moment els municipis malaguenys de Jubrique, Genalguacil, Estepona i Benahavís i les persones desallotjades en prevenció són 1.054. Un bomber ha mort durant les tasques d'extinció i el foc ja ha arrasat 5.000 hectàrees.

També et pot interessar

stats