Estabilitzen l’incendi forestal de Zamora que ha cremat més de 25.000 hectàrees

A Catalunya, els serveis de bombers estan desbordats pels trenta incendis actius i a Navarra 2.500 persones han hagut de ser desallotjades a causa de les flames

Les altes temperatures i la falta d'humitat propicien la formació d'incendis / À Punt NTC

Les altes temperatures s'estenen per tota la península i, amb aquestes, els incendis. Preocupa especialment el de la reserva de la serra de la Culebra, a Zamora, on s’han cremat més de 25.000 hectàrees de superfície forestal des que es va declarar aquest dimecres. L'operatiu d'extinció ha aconseguit estabilitzar el seu perímetre, però l'incendi continua actiu i encara hi ha risc que es reproduïsca a causa del vent.

El foc, difícil de controlar, ha continuat avançant durant dies tot i la faena de mig miler d'efectius d'extinció i dels nombrosos mitjans terrestres i aeris desplegats. Díhuit pobles han hagut de ser desallotjats i solament poden entrar-hi els ramaders per a alimentar els animals.

A Catalunya, els serveis de bombers estan desbordats pels trenta incendis actius. A Artesa de Segre (Lleida) s'han cremat més de 2.000 hectàrees i en les últimes hores el vent ha revifat alguns focs. L’estabilització d’aquest incendi no es preveu per a les pròximes hores. 

Pel que fa a Navarra, 2.500 persones han sigut evacuades perquè les flames estaven molt a prop del parc natural de Sendaviva, a Arguedas. La comunitat foral està en nivell 2 d'emergència i un altre incendi a Legarda ha obligat a desallotjar cinc poblacions.

Tres dies després, l’incendi a Nonasp (Saragossa) continua actiu i ja ha calcinat més de 1.700 hectàrees. Les condicions meteorològiques, amb altes temperatures i, sobretot, la baixa humitat relativa nocturna i les ratxes de vent previstes, de fins a trenta quilòmetres per hora, poden complicar la situació d’aquest i altres focus actius a Aragó.

També et pot interessar

stats