L'incendi forestal d'Aigües, extingit després de cremar 90 hectàrees

El foc es va originar aquest dilluns i es va haver de desallotjar a unes 200 persones de les urbanitzacions com a mesura preventiva

Bombers treballen en l'extinció de l'incendi forestal d'aigües
Bombers treballen en l'extinció de l'incendi forestal d'Aigües / Consorci Provincial de Bombers

El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha donat per extingit a les 11:00 hores d'aquest dimecres l'incendi forestal declarat aquest dilluns en un paratge del terme municipal alacantí d'Aigües i que ha calcinat unes 90 hectàrees, segons han informat fonts d'aquest organisme, dependent de la Diputació.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha explicat que el cos provincial ha revisat durant les últimes hores el perímetre de l'incendi i ha comprovat que no hi ha hagut reproduccions durant la matinada, per la qual cosa s'ha pogut donar per extingit.

El foc es va originar al voltant de les set del matí del dilluns en la part posterior del Cabeçó d'Or per causes que s'investiguen i va obligar com a mesura preventiva a desallotjar a unes dues-centes persones de les urbanitzacions de Sierra Marina i Talaies, que van començar a tornar a les seues cases a partir de les 17:00 h.

Les fortes ratxes de vent van impedir durant diverses hores del dilluns la intervenció dels mitjans aeris i les estimacions inicials apuntaven al fet que les flames afectaven unes 90 hectàrees.

El Centre de Coordinació d'Emergències va establir aquest mateix dilluns i de manera preventiva la situació 1 del Pla Especial d'Incendis per possible afecció a béns no forestals, la qual cosa va obligar a desallotjar les urbanitzacions pròximes al foc.

Segons va dir aquest dilluns el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, la superfície afectada pel foc va superar les 90 hectàrees, en un incendi que no ha provocat danys personals ni materials.

També et pot interessar

stats