Els veïns desallotjats a l'incendi forestal d'Aigües tornen a casa

L' incendi forestal a Aigües (Alacantí), ara estabilitzat, ha cremat 90 hectàrees i ha obligat a desallotjar aquest matí a més de 200 persones

El foc crema la muntanya d'Aigües en els primers minuts de l'incendi
El foc crema la muntanya d'Aigües en els primers minuts de l'incendi / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de gener 2023 - 10:21 Actualitzat: 16 de gener 2023 - 18:24

Un incendi forestal a Aigües (Alacantí) ha obligat a desallotjar aquest matí a més de 200 persones i treballadors de les urbanitzacions Serra Marina i Atalayas, a la zona de la Pinada, pròxima al nucli urbà, que s'han desplaçat temporalment a la Casa de la Cultura. El foc, ara estabilitzat, s'ha declarat de matinada en el vessant sud de la serra del Cabeçó d'Or i era visible des de localitats veïnes com Alacant, el Campello i Benidorm. En conjunt, ha afectat a 90 hectàrees.

El veïnat desallotjat podrà tornar a les seues cases a partir de les 17:00 hores d’aquest mateix dilluns i dormir en les mateixes des d’aquesta nit, segons ha pogut confirmar l’alcalde del municipi, Jordi Mourisco, a À Punt Notícies. “Són bones notícies per a tots, perquè costava dirigir el dia”, ha reconegut Mourisco. 

Durant el matí, el fort vent, que ha causat ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora, ha obligat a retirar els mitjans aeris, complicant les tasques d'extinció. No obstant això, els bombers l'han aconseguit estabilitzar poc abans de les 13 hores, quan les flames havien cremat unes noranta hectàrees, tal com ha confirmat Antonio Córdoba, suboficial coordinador d’incendis forestals del Consorci de Bombers d’Alacant. Durant la nit es mantindran sis vehicles de bombers i tres unitats de forestals que vigilaran el terreny per a evitar possibles reproduccions per culpa del vent.

En un primer moment, la Generalitat ha desplaçat 13 dotacions i un coordinador de bombers de la Diputació d'Alacant, cinc unitats forestals, una d'elles helitransportada, quatre autobombes, dos agents mediambientals i un equip tècnic de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, a més d'una ambulància del SAMU i un vehicle de Suport Vital Bàsic. Prèviament, el Centre de Coordinació d'Emergències havia demanat la incorporació de bombers de l'Ajuntament d'Alacant.

Emergències també ha sol·licitat a Iberdrola el tall del corrent de la línia elèctrica que travessa per la zona afectada, a fi de facilitar la tasca dels bombers i evitar nous focs per la caiguda de cables.

Emergències continua investigant l’origen de les flames, si bé tot apunta al fet que la causa principal ha sigut la caiguda de part d’un post d’electricitat d’Iberdrola, segons ha avançat l’alcalde. 

També et pot interessar

stats