Estabilitzats els incendis forestals d'Olocau i de la Vall d'Ebo

Un altre incendi, el de Petrer ha sigut extingit després de cremar 120 hectàrees a la serra del Cavall

Terra cremada en l'incendi de Vall d'Ebo, en la zona de les Juvees de Dalt
Terra cremada en l'incendi de Vall d'Ebo, en la zona de les Juvees de Dalt / Bombers de la Diputació d'Alacant

Continuem pendents de l'evolució de tres incendis que des de fa una setmana cremen a la Comunitat Valenciana: els de Begís, Olocau i la Vall d'Ebo. La situació més preocupant és la de Begís, que tot i evolucionar favorablement aquest dissabte s'enfronta a unes temperatures superiors als 30 graus, una humitat inferior al 30% i ratxes de vent entre 20 i 30 quilòmetres per hora. Una situació que no facilitarà les tasques d'extinció.

L’incendi declarat aquest divendres a Olocau (Camp de Túria) i que ha cremat 5 hectàrees continuava actiu aquest matí, tot i que l’evolució és favorable, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat en el seu canal de Twitter. 

Després que ahir al migdia es retiraren els mitjans aeris, durant la nit han continuat treballant diversos mitjans terrestres.

A les 17:00 d'aquest dissabte, s'ha informat que el foc ja ha sigut estabilitzat.

Vista de l'incendi declarat a Olocau des del pic de l'Àguila, a Gàtova
Vista de l'incendi declarat a Olocau des del pic de l'Àguila, a Gàtova / À Punt NTC

L'incendi de Vall d'Ebo continua estabilitzat

L’incendi originat a la Vall d'Ebo i que ha cremat més de 12.000 hectàrees entre les valls de la Marina i el Comtat continua estabilitzat i l’evolució és favorable. 

Al llarg d’aquest dissabte es farà una perimetració amb càmera tèrmica de la unitat de drons i està previst un vol de reconeixement cap a les 20:00 hores.

Actualment, es troben sobre el terreny 8 vehicles i 45 efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant i bombers forestals de la Generalitat.

Vista aèria de llomes calcinades en l'incendi de Vall d'Ebo
Vista aèria de llomes calcinades en l'incendi de Vall d'Ebo / Consorci Provincial de la Diputació d'Alacant

Extingit l'incendi de Petrer

D’altra banda, l’incendi declarat dimecres passat a Petrer (Vinalopó Mitjà) i que ha cremat un total de 120 hectàrees ha sigut extingit aquest dissabte a les 7:27 hores del matí, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències.

La Guàrdia Civil d'Alacant investiga un home de 57 anys que suposadament va llançar a la muntanya restes d'una barbacoa com a presumpte responsable de l'incendi.

També et pot interessar

stats