L’impacte de la inflació en les mascotes: més abandonaments, menys adopcions

L'alimentació dels animals de companyia pot pujar fins a un 20%

L'alimentació dels animals de companyia pot pujar fins a un 20%

L’alimentació i la salut porten de cap les persones que tenen mascotes i les organitzacions que es dediquen a cuidar-les de manera professional. La pujada de preus arriba fins a un 20% en el cas del menjar i les veus expertes alerten de les conseqüències. 

Una gran majoria de la societat no pot fer front al cost de tindre un animal de companyia, la qual cosa afecta la qualitat de vida de les mascotes. Naza Hernández, presidenta de la Fundació a Cavall, mostra la seua preocupació davant la possibilitat que hi haja qui s’espere abans d’anar al veterinari quan hi veu els primers símptomes d’una malaltia o que s’opte per una alimentació de pitjor qualitat.

En aquesta línia, Esther Abad, de l’Associació Karma Felí, adverteix que hi ha persones que no consideren necessàries les vacunes o la desparasitació i, com que no tenen recursos, decideixen no fer-les.

Pel que fa a les adopcions, enguany se n'han registrat menys que els anteriors. A més, segons explica María José Espuig de la protectora d’animals Asce d’Alcàsser, s’estan donant casos d’abandonament per falta de recursos. 

També et pot interessar

stats